Bereid je voor

Voor Duchenne Heroes is een goede conditie en mountainbiketechniek vereist. Maar ook voor beginnende bikers is de finish haalbaar. Stel van te voren een goed trainingsplan op, train regelmatig en luister goed naar je lichaam. Hoe beter de voorbereiding, hoe meer je straks kunt genieten! Wil je meer informatie, neem contact op met de organisatie via info@duchenneheroes.nl of bel naar 088-3665460.

Trainen met een doel

Voor je begint met trainen stel je een trainingsschema op. Hoe je dit doet, lees je in de ‘toolkit training’ die je bij de downloads vindt. In de beginfase trainen de meeste Heroes zo’n twee keer per week. Voer de intensiteit langzaam op en train ook eens in de bergen. Zo ben je beter voorbereid op de zwaarste tracks in september.

Clinics en trainingsweekenden
Als deelnemer van Duchenne Heroes krijg je mogelijkheid bijzondere clinics mee te fietsen. Professionele mountainbikers (onze ambassadeurs) leren jou de beste trucs en technieken. Daarnaast organiseert Duchenne Heroes in juni en/of juli één of twee trainingsweekenden. Kosten voor de extra trainingsweekenden betaal je apart en zijn niet inbegrepen bij het inschrijfgeld.

Sportmedisch Advies
Een sportmedische keuring heeft een preventief karakter en zorgt ervoor dat je veilig en verantwoord met het sporten start. Na de keuring krijg je een uitgebreid onderzoeksrapport, waarin de resultaten beschreven staan. Dit rapport is erg handig om gerichter te kunnen trainen. Een sportmedisch advies (SMA) geeft antwoord op vragen over onder andere blessurepreventie, conditieniveau en je maximale hartfrequentie.

Technische ondersteuning

Zowel tijdens Duchenne Heroes als in de voorbereiding is het mogelijk gebruik te maken van de diensten van onze partner Service Course. Wil jij met hen in contact komen? Suur de organisatie van Duchenne Heroes een mail, wij sturen jou dan door.

Goed materiaal is cruciaal. Wil je advies over jouw (aan te schaffen) mountainbike? Neem contact op met de organisastie van Duchenne Heroes.

Sponsorwerving

Iedere deelnemer aan Duchenne Heroes brengt sponsorgeld mee. Een 7days Hero haalt minimaal €2.500,- op en een 3days Hero minimaal €1.250,-. Het grootste deel van dit geld is bestemd voor onderzoek naar medicijnen en behandelingen voor kinderen met Duchenne Spierdystrofie.

Ook jij kunt het!
Geen ervaring met sponsorwerving? Geen zorgen. Vele Heroes voor jou ook niet! De meeste deelnemers bereiken het minimale sponsorbedrag al met 25 sponsors of minder. Bovendien haalt een gemiddelde deelnemer in de regel 3500 euro op. Wees creatief en zet je in, het is echt te doen! Uiteraard staat Duchenne Heroes voor je klaar mocht je extra hulp nodig hebben. Wil je alle tips lezen, klik dan hier.

Overnachten op campings

De hele week wordt er goed voor jou gezorgd. Check het nieuwe foodconcept. Ontbijt en lunch regelen we ook. Je stelt je eigen lunchpakket samen en dat staat klaar op het checkpoint. Op de checkpoints krijg je ook soep, sportdrank, fruit en een dagelijkse verrassing.

Overnachting & vervoer
je reist op eigen gelegenheid naar de startlocatie of met de vervoerservice (zaterdag 7 september) en vanaf de finishlocaties op eigen gelegeheid weer naar huis (zaterdag 14 september of dinsdag 10 september).

Slapen doe je op verschillende campings op de route, in je eigen tent, camper of caravan. Daarnaast bieden we een Glamping-service aan voor de luxe kampeerder. Een camper of soortgelijk vervoersmiddel moet met een rijbewijs B te besturen zijn en mag maximaal tussen de 6.50 en 6.90m lang zijn. Omdat we elke dag op een nieuwe camping overnachten, moeten ook de meegebrachte campers en caravans verplaatst worden. Als je deelneemt in een team van vier of meer personen is het gewenst een begeleider mee te nemen die dit voor jullie regelt. Voor single riders met Glamping + vervoerservice regelt de organisatie alles. Je tent + bagage staat iedere dag voor je klaar.

Informatiebijeenkomsten

In aanloop naar Duchenne Heroes 2019 organiseren wij webinars en informatiemiddagen. Twijfel jij over deelname of wil je meer weten over wat er bij deelname komt kijken? Bekijk dan de informatiebijeenkomstenpagina.

Bijeenkomst in jouw buurt?
Wil jij graag een bijeenkomst bij jou in de regio? Neem gerust contact op via 088-3665460 of info@duchenneheroes.nl.

Deelnemersbijeenkomsten
Voor de deelnemers aan Duchenne Heroes worden er twee bijeenkomsten voorafgaand aan het evenement gepland. Het is belangrijk voor deelnemers, begeleiders en vrijwilligers om bij beide bijeenkomsten aanwezig te zijn. De data worden begin 2019 gecommuniceerd.

Begeleiding onderweg

Elk team mag per vier teamleden één eigen begeleider meenemen, dit is niet verplicht. De begeleider verzorgt het team tijdens de tocht. Hij of zij kan zich niet ook als vrijwilliger inschrijven. Begeleiders hoeven geen sponsorgeld mee te brengen, al is dit uiteraard wel gewenst! Dankzij hen kunnen de bikers zich volledig concentreren op het fietsen.

Inschrijfkosten
Omdat begeleiders gebruikmaken van de meeste voorzieningen in het kamp, zoals de maaltijden en overnachtingen, betalen zij inschrijfgeld: 325 euro per persoon.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen