Bereid je voor

Voor Duchenne Heroes is een degelijke voorbereiding van groot belang. Met een goed plan en de juiste houding kan iedere fietser de tocht volbrengen. Je hoeft dus nog geen volleerd mountainbiker of gravelfietser te zijn.

Zorg voor geschikt materiaal, een goede conditie en voldoende technische vaardigheden. Hoe beter de voorbereiding, des te meer je straks kunt genieten! Maak op tijd een sponsorplan en voordat je het weet heb jij dat felbegeerde startbewijs op zak.

Je staat er niet alleen voor. Wij staan van start tot finish voor je klaar! Samen met jou maken we graag een persoonlijk plan op maat, zodat je vol vertrouwen dit geweldige avontuur aan kunt gaan.

Bijeenkomsten

Deelnemersbijeenkomsten
Voor de deelnemers aan Duchenne Heroes worden er voorafgaand aan het evenement twee bijeenkomsten georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten stellen we de deelnemers aan elkaar voor en delen we alle relevante informatie over de tocht. Het is belangrijk voor deelnemers, begeleiders en vrijwilligers om bij beide bijeenkomsten aanwezig te zijn.

Technische ondersteuning

Zowel tijdens Duchenne Heroes als in de voorbereiding is het mogelijk gebruik te maken van de diensten van onze partner Rijwielpaleis Bilthoven.

Goed materiaal is cruciaal. Rijwielpaleis Bilthoven adviseert je graag over je fiets, onderdelen en accessoires! En mocht je tijdens Duchenne Heroes toch nog pech krijgen, dan is het Rijwielpaleis er om je weer op weg te helpen.

Sponsorwerving

Iedere deelnemer aan Duchenne Heroes brengt sponsorgeld mee. Een 7days Hero haalt minimaal €2.500,- op en een 3days Hero minimaal €1.250,-. Het grootste deel van dit geld is bestemd voor onderzoek naar medicijnen en behandelingen voor kinderen met Duchenne Spierdystrofie.

Ook jij kunt het!
Geen ervaring met sponsorwerving? Geen zorgen. Vele Heroes voor jou ook niet! De meeste deelnemers bereiken het minimale sponsorbedrag al met 25 sponsors of minder. Bovendien haalt een gemiddelde deelnemer in de regel 3500 euro op. Wees creatief en zet je in, het is echt te doen! Uiteraard staat Duchenne Heroes voor je klaar mocht je extra hulp nodig hebben. Wil je alle tips lezen, klik dan hier.

Verzorging

De hele week wordt er perfect voor jou gezorgd in het Duchenne dorp en op de route. We starten de dag met heerlijke koffie en een ontbijtbuffet met allerlei verse producten. Voordat je op pad gaat, maak jij je eigen lunchpakket dat voor je klaargezet wordt op het checkpoint. Op de twee checkpoints krijg je ook soep, sportdrank, fruit en een dagelijkse culinaire verrassing.

Na de finish word je opgewacht door lekkere frisse drankjes en speciaal biertjes. In de avond kan jij je voor het avondprogramma begint tegoed doen aan de verschillende foodbars, zodat je met een goed gevulde maag samen met de andere Heroes kan terugkijken op de mooie dag. Last van je spieren? Geen probleem, neem nog een ontspannende massage voor het slapen gaan.

Trainen met een doel

Voor je begint met trainen maak je een trainingsplan. Hoe je dit doet, lees je in de ‘toolkit training’ die je bij de downloads vindt. In de beginfase trainen de meeste Heroes zo’n twee keer per week. Voer de intensiteit langzaam op en train ook eens in de heuvels. Zo ben je beter voorbereid op de zwaarste tracks in september. Wil je een persoonlijk trainingsschema? Neem dan contact op met Paul van Dam.

Clinics en trainingsweekend
Als deelnemer van Duchenne Heroes krijg je de mogelijkheid om deel te nemen aan clinics. Zo heb je al snel de benodigde technische vaardigheden onder de knie. Daarnaast organiseren wij een trainingsweekend. Voor de extra clinics en het trainingsweekend wordt een kleine eigen bijdrage gevraagd.

Sportmedisch Advies
Wij raden een sportmedische keuring sterk aan. Dit heeft een preventief karakter en zorgt ervoor dat je veilig en verantwoord met het sporten start. Na de keuring krijg je een uitgebreid onderzoeksrapport, waarin de resultaten beschreven staan. Dit rapport is erg handig om gerichter te kunnen trainen. Een sportmedisch advies (SMA) geeft antwoord op vragen over onder andere blessurepreventie, conditieniveau en je hartslagzones.

Vervoer en overnachtingen

Je kan met behulp van een begeleider zorgen voor je eigen vervoer en overnachtingsplek of gebruik maken van de compleet verzorgde Vervoer- en Glampingservice.

Eigen begeleider
Wij hebben campings voor je geboekt op de route. Je kan zelf zorgen voor een tent, camper of caravan. Omdat we vrijwel elke dag op een nieuwe camping overnachten, moeten de meegebrachte campers/auto´s/caravans verplaatst worden door een begeleider. Lees hier meer over het meenemen van begeleiders.

Vervoer- en Glampingservice
Je kan ook kiezen voor het full-service pakket. Met de Vervoer- en Glampingservice heb je nergens meer omkijken naar, de organisatie regelt alles! Je ingerichte tent en bagage staan iedere dag voor je klaar, zodat jij meteen lekker kunt gaan douchen of nog even in de comfortabele stoel voor je tent kunt nagenieten van je rit.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen