Wat gebeurt er met het geld

Duchenne Heroes heeft sinds de eerste editie in 2006 al meer dan 12.000.000 euro sponsorgeld opgehaald. De opbrengsten van Duchenne Heroes gaan naar Stichting Duchenne Parent Project. Met dit geld wordt onderzoek gefinancierd waarmee behandelingen en medicijnen ontwikkeld worden die kinderen met Duchenne een beter en langer leven bieden. Er is hoop. De resultaten van een aantal onderzoeksprojecten zijn veelbelovend!

Kosten
Het grootste gedeelte van de opbrengst van Duchenne Heroes wordt geïnvesteerd in onderzoek. De rest (gemiddeld 25%) wordt gebruikt om nóg meer geld op te halen. In 2017 bedroeg dit percentage 20,6%, 79,4% ging naar Duchenne Parent Project Nederland en Duchenne Parent Project België. Duchenne Heroes kan alleen maar zo'n groot succes zijn en blijven als we investeren in vier hele belangrijke zaken. Dat levert namelijk meer (nieuwe) deelnemers op die voor meer sponsorgeld zorgen. Klik op de icoontjes voor meer uitleg.

Marketing & communicatie

Marketing & communicatie

Website - Online marketing - Video´s - Advertenties etc.

Fundraising & administratie

Fundraising & administratie

Investering in tools en kennis waardoor deelnemers gemiddeld veel meer op gaan halen dan de minimale target van 2500 euro - Financiële administratie, oa de verwerking van meer dan 10.000 sponsoringen.

Team
Duchenne Heroes

Team Duchenne Heroes

Personeelskosten - Kantoor overhead

Event
productie

Event productie

Brandstofkosten - Trackers - Eten & drinken - Campingkosten - Huur materiaal b.v. keuken, tenten, toiletten, etc. Deelnemers leveren een bijdrage aan de productiekosten door inschrijfgeld te betalen.
Impact
De Duchenne Heroes zetten zich in voor één groot doel: een medicijn tegen Duchenne. Deze slopende ziekte is nu nog ongeneeslijk, maar een medicijn is dichtbij. De levensverwachting van jongens met Duchenne is met tien jaar gestegen door betere medicatie en zorg. Hier draagt Duchenne Heroes aan bij!

The Event Foundation
DPP is een ouderorganisatie zonder kantoor. De organisatie van Duchenne Heroes is daarom in handen van The Event Foundation. The Event Foundation schenkt de netto-opbrengst van Duchenne Heroes aan DPP. Stichting The Event Foundation faciliteert fondsenwervende evenementen in opdracht van goede doelen. De daadwerkelijke organisatie besteedt The Event Foundation uit aan Emolife Event. Door haar charitatieve doelstelling schenkt The Event Foundation de opbrengsten van events en campagnes netto door aan het goede doel. The Event Foundation is door de belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Meer informatie vind je op www.eventfoundation.nl.

Vragen over bovenstaande tekst? Mail naar info@duchenneheroes.nl of bel naar 088-3665460.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen