Veelgestelde vragen

Vind hier het antwoord op jouw vraag. Niet gevonden wat je zocht? Mail naar ons en wij helpen je graag!

Inschrijven

Wat zijn de inschrijfkosten voor deelname aan Duchenne Heroes?
De inschrijfkosten voor deelnemers aan Duchenne Heroes zijn vanaf 1 december €395,- per persoon voor de 7days optie. Voor de 3days optie betaal je €175,-. Voor dit inschrijfgeld krijg je o.a. maaltijden, verzorging op checkpoints, overnachtingen, dagelijks warme douches, en hét Duchenne Heroes wielershirt. Iedere deelnemer haalt zelf minstens €2.500,- (7days) of €1.250,- (3days) aan sponsorgeld op ten behoeve van Duchenne Parent Project
Wat zijn de inschrijfkosten voor begeleiders?
De inschrijfkosten voor begeleiders zijn €325,- voor de 7days optie en voor de 3days optie betaal je €175,-. Voor dit inschrijfgeld krijg je o.a. verse maaltijden, overnachtingen, dagelijks warme douches, en een exclusief Duchenne Heroes T-shirt. Sponsorwerven is niet verplicht, maar elke bijdrage is uiteraard van harte welkom. Lees hier meer.
Hoe kan ik mee als vrijwilliger?
Er zijn verscheidene vrijwilligersteams waar jij je via de website voor kunt aanmelden. Vrijwilligers krijgen een plek op de camping, verse maaltijden, verfrissende drankjes, het exclusieve Duchenne Heroes T-shirt en bovenal een onvergetelijke week! Sponsorwerven is niet verplicht, maar elke bijdrage is uiteraard van harte welkom.
Tot wanneer kan ik mij inschrijven?
Ben je voldoende getraind en is sponsorwerven voor jou een makkie? Dan is inschrijven tot 14 dagen voor start van het evenement mogelijk, mits er nog voldoende plek beschikbaar is.
Kan ik mijn deelname annuleren en krijg ik het inschrijfgeld dan terug?
Er kan onverhoopt iets misgaan waardoor jij je inschrijving moet annuleren. Bel in dat geval meteen naar de organisatie via 088-3665460. In overleg wordt je sponsorbedrag teruggestort naar je sponsors, overgeheveld naar een volgende editie of overgezet naar een andere deelnemer. Het terugstorten van het inschrijfgeld is niet mogelijk.
Ik heb geen team maar wil wel meedoen, kan dat?
Zeker: schrijf je in als individuele deelnemer! Alle individuele deelnemers vinden tijdens de registratiedag of al eerder een maatje met wie zij samen kunnen fietsen. Zo fiets je nooit alleen en kom je gemakkelijk in contact met anderen! Bel ons gerust om de mogelijkheden te bespreken: 088-3665460.
Is inschrijving mogelijk als mijn team nog niet compleet is?
Inschrijven is zeker mogelijk als het team nog niet compleet is. Een teamgenoot kan zich later bij jouw team aansluiten. Na individuele inschrijving is het ook mogelijk om nog een team aan te maken.
Ik heb nog geen teamnaam, kan ik mij al wel inschrijven?
Op je persoonlijke profielpagina is het mogelijk je gegevens zelf aan te passen, zoals de naam van je team. Om in te loggen gebruik je jouw e-mailadres en de bij inschrijving door jou aangemaakte inlogcode. Daarmee kom je op je eigen profielpagina en kun jij ten alle tijde je gegevens (teamnaam, motivatie, streefbedrag etc.) aanpassen. Lukt het niet? Bel ons op 088-3665460.
Uit hoeveel personen bestaat een team?
Je team mag zo groot zijn als je zelf wilt zolang het maar uit minimaal 2 mensen bestaat!
Ik heb verkeerde gegevens ingevoerd. Wat nu?
Al je gegevens zijn aan te passen op je eigen profielpagina. Om in te loggen gebruik je jouw e-mailadres en de bij inschrijving door jou aangemaakte inlogcode. Lukt het niet? Bel ons op 088-3665460.
Waarom betaal ik €0,50,- transactiekosten?
Alle banken in Nederland rekenen hoge transactiekosten per sponsoring. Dit betekent dat van alle sponsor- en inschrijf-transacties ongeacht de hoogte een vast bedrag in rekening wordt gebracht. Helaas sponsord de bank deze kosten niet. Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor Duchenne Parent Project. In het verleden gingen deze transactiekosten van een sponsoring af. Doordat er nu transactiekosten worden gerekend betekent dit dat het uiteindelijk ten goede komt aan het doel. Wij hopen dat je begrip hebt voor onze keuze om de administratiekosten los te zien van de sponsoring.
Waar kan ik het reglement lezen en downloaden?
Je kan de reglementen terugvinden op de inschrijfpagina en na inloggen bij de downloads onder Mijn Duchenne Heroes.

Sponsorgeld

Wat als ik het sponsorgeld niet bij elkaar krijg?
Als organisatie van Duchenne Heroes volgen we jouw sponsorwerving op de voet. Daarom gaan we op tijd in overleg met de Heroes als je problemen hebt met sponsorwerving. Onze ervaring is dat vrijwel alle deelnemers ieder jaar opnieuw in staat blijken om op tijd hun sponsorgeld bij elkaar te krijgen. Is dit 14 dagen voor aanvang evenement niet gelukt, dan is deelname niet mogelijk. Wil je tips of voorbeelden van acties om geld op te halen kijk dan op de downloadspagina, je hebt alleen toegang als je staat ingeschreven, of bel met de organisatie.
Waar gaat het sponsorgeld heen?
De netto opbrengst van Duchenne Heroes gaat naar Duchenne Parent Project (DPP) en komt ten goede aan onderzoek naar de ziekte van Duchenne. Duchenne Heroes wordt georganiseerd door Emolife en hier zijn kosten aan verbonden. Lees meer over de kosten en baten van Duchenne Heroes op de pagina 'wat gebeurt er met het geld'. Op www.duchenne.nl lees je meer over welke onderzoeken DPP financiert.
Zijn sponsorbijdragen aftrekbaar van de belasting?
De meeste sponsoringen zijn aftrekbaar van de belasting. Alle sponsors ontvangen na hun donatie automatisch een bevestigingsmail met daarbij een bijlage. Deze bijlage is de factuur voor eventuele belastingaftrek.
Hoe zorg ik ervoor dat mijn sponsor/bedrijf een factuur krijgt?
Als je bij je online sponsoring in stap 2 aangeeft dat je als bedrijf sponsort dan ontvang je automatisch een factuur als PDF-bestand op het eerder opgegeven mailadres.
Hoe werkt mijn sponsorteller?
Bij Duchenne Heroes is het mogelijk om zowel een team als een teamlid te sponsoren. Als een teamlid wordt gesponsord is dit te zien in de individuele teller van het specifieke teamlid én wordt het meegerekend in de totale teller van het team. Alleen dit teamlid ontvangt een melding van deze sponsoring. In het geval een sponsor het hele team sponsort, stijgt de teamteller met dat bedrag, maar wordt het bedrag ook evenredig verdeeld over de individuele tellers van de teamleden. Bij een teamsponsoring ontvangt de teamcaptain een melding.

Voorbereiding

Aan welke eisen moet mijn fiets voldoen?
De keuze voor het soort fiets is heel persoonlijk. Fiets je de MTB route, dan adviseren wij een mountainbike met in ieder geval voorvering, schijfremmen en een goed zadel waarop 7 dagen zitten mogelijk is. Fiets je de gravel route, dan is vering niet noodzakelijk en volstaat een goed onderhouden gravelbike of een cylcocrosser. Het is een pittige tocht, dus leer je fiets goed kennen door er vooraf voldoende op te trainen. Dat is heel belangrijk! Vraag een plaatselijke fietsenzaak of onze partner Rijwielpaleis Bilthoven voor advies.
Wanneer kan ik het best beginnen met trainen?
Technische skills, een goede conditie en duurtraining is onontbeerlijk tijdens Duchenne Heroes. Trainen is daarom van groot belang. Bij een goede basisconditie adviseren we je minstens 4 maanden van tevoren te beginnen met trainen.
Wat moet ik meenemen tijdens Duchenne Heroes?
Je ontvangt tijdig een paklijst met daarop alle benodigdheden. Op de campings zijn vele voorzieningen aanwezig, zoals catering, medische begeleiding, masseurs en mecaniciens.
Waar slaap ik?
Inbegrepen bij je inschrijving is een plek op de campings. Je zorgt zelf voor een tent, camper of caravan. Ook kan je op verscheidene campings accommodaties huren. Wil je volledig ontzorgd worden? Kies dan voor de Glampingservice.
Wat doet een begeleider?
Wil je geen Glampingservice? Dan zal je een begeleider mee moeten nemen. Een begeleider is de steun en toeverlaat van de bikers. Hij/Zij verzorgt de overnachtingsplek en rijdt de auto of camper van camping naar camping. Lees hier meer.

Organisatie

Door wie wordt Duchenne Heroes georganiseerd?
De organisatie van Duchenne Heroes is in handen van Stichting The Event Foundation. The Event Foundation schenkt de netto-opbrengst van Duchenne Heroes aan Duchenne Parent Project. Andere geslaagde fundraising events van deze stichting zijn Africa Classic, Giro di KiKa, Run for KiKa en Tour for Life. Bekijk dit filmpje van de oprichter, Bert Cocu.
Wat is The Event Foundation?
Stichting The Event Foundation, is in 2006 opgericht en organiseert evenementen in opdracht van goede doelen. Door haar charitatieve karakter schenkt The Event Foundation de opbrengsten van fundraising events en campagnes netto door aan het goede doel in een voor iedereen zeer transparante structuur. The Event Foundation is in eerste instantie opgericht om risicovolle evenementen voor non-gouvernementele organisatie (NGO’s) mogelijk te maken en is door de belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Meer informatie vind je op www.emolife.nl.
Heeft Duchenne Heroes een ANBI status of CBF keurmerk?
Duchenne Parent Project is een door ANBI erkend goed doel. Sinds 1 januari 2008 zijn giften, gedaan aan goede-doel instellingen, aftrekbaar van het belastbaar inkomen als de instelling aangemerkt is als algemeen nut beogende instelling (ANBI). Duchenne Heroes wordt georganiseerd door The Event Foundation, eveneens ANBI erkend. Dit betekent dat giften voor Duchenne Heroes aftrekbaar zijn voor de belasting.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen