Train met fondo voor Duchenne heroes
Train met fondo voor Duchenne heroes

fondo trainingsapp

Hoe fijn is het om in goede conditie aan de start te staan van Duchenne Heroes 2024? Fondo, de bekroonde trainingsapp van de KNWU, helpt jou op weg!

Download de gratis app en met code FONDO-DH krijg jij t/m Duchenne Heroes 2024, gratis toegang tot alle Pro-functies binnen Fondo. Je zit nergens aan vast, na Duchenne Heroes, stopt jouw abonnement automatisch.

HET FONDO TRAININGSSCHEMA VOOR Duchenne heroes

Een KNWU talentcoach die normaal de trainingsschema’s voor de topsporters maakt, heeft speciaal voor Duchenne Heroes een trainingsprogramma samengesteld. Met dit schema bereid jij jezelf optimaal voor door middel van diverse trainingen, zoals duurtrainingen, bloktrainingen en sprinttrainingen.

Jouw Fondo trainingsschema houdt rekening met zowel de intensiteit als de afstand van Duchenne Heroes.

1. Intensiteit. Duchenne Heroes is een offroad uitdaging van Duitsland naar Nederland. Daarmee is de intensiteit ook veel hoger dan bij een volledig vlakke rit. Je ontkomt er niet aan dat je hoog in je hartslagzones zal komen en te maken krijgt met tempowisselingen. Hier gaan we aan werken in het trainingsschema.

2. Afstand.
 Afhankelijk van de route die je kiest of hebt gekozen, wordt een bepaalde trainingsomvang bepaald. Hoe langer de afstand, hoe meer trainingsarbeid er nodig is. Door middel van duurtrainingen kan je straks iedere afstand aan.

Aan de slag met fondo

Met onderstaande vier stappen maak je jouw Fondo trainingsschema persoonlijk én pas je hem aan op jouw eigen voorkeuren.
1. Vul je vermogens- of hartslagzones in. Zo maak je altijd gebruik van het juiste energiesysteem én train je op jouw niveau. Weet je jouw trainingszones nog niet? In de Fondo app wordt je stap voor stap begeleid in het bepalen ervan.

2. Kies je trainingsdagen. Hoe vaak je traint is aan jouw, je kan dit zelf bepalen in de app. Kies een realistisch aantal. Wanneer je zonder stress en met een relaxt gevoel op de fiets kan stappen is je training namelijk ook effectiever. Je kan jouw beschikbaarheid iedere week handmatig aanpassen door in de Fondo app op het ‘plusje’ of het ‘minnetje’ te drukken.

3. Trainingsvolgorde. De trainingsvolgorde die Fondo voorschrijft is de optimale balans tussen intensieve en rustige trainingen en voldoende herstel tussendoor. Je zal in het programma daarom ook vaak zien dat intensieve en rustige trainingen elkaar afwisselen.

4. Twijfel en vragen. 
Mocht je twijfelen of je op de juiste manier traint, of heb je over de samenstelling van het programma richting Duchenne Heroes? Dan kom je makkelijk en snel in contact met de KNWU talentcoach, via de chatfunctie in Fondo. Veel trainingsplezier met Fondo!

THEORIE IN DE PRAKTIJK BRENGEN? 

THEORIE IN DE
PRAKTIJK BRENGEN? 

Ga fietsen met Fondo, de bekroonde trainingsapp van de KNWU.

Duchenne Heroes is de mooiste meerdaagse offroad-tocht van Europa. Vraag de gratis informatiebrochure aan.

Duchenne Heroes is de mooiste meerdaagse offroad-tocht van Europa. Vraag de gratis informatiebrochure aan.

Duchenne Heroes is de mooiste meerdaagse offroad-tocht van Europa. Vraag de gratis informatiebrochure aan.