Jongen met Duchenne (Finn) komt met zijn team van fietsers de feestelijke finish over. Jongen met Duchenne (Finn) komt met zijn team van fietsers de feestelijke finish over.
We ride for... Finn
Je doet het voor jongens als Finn

Jaarlijks krijgen tientallen kinderen, meestal jongens, de diagnose Duchenne Spierdystrofie. Zo ook Finn, een nachtmerrie voor hem en zijn familie. Op 7 jarige leeftijd werd eindelijk duidelijk wat Finn mankeerde. Veel te laat, want een diagnose moet en kan veel eerder.

Zijn familie doet mee aan Duchenne Heroes en zet hun gezonde spieren in om Duchenne de wereld uit te trappen!
Femke, de moeder van Finn Femke, de moeder van Finn

Hoe ouder kinderen worden, des te zelfstandiger ze normaal gesproken zijn. Bij het zorgen voor een kind met Duchenne is dat andersom. De spieren van een kind met Duchenne breken langzaam af. Patrick en Femke nemen als ouders de volledige verzorging van Finn op zich en staan 24/7 voor hem klaar. Ook broer Sem en oma Ina helpen veel mee.

“Finn is ons lichtpuntje, zijn veerkracht bewonderen we enorm. Finn is ontzettend vrolijk en een echte bikkel. Als we hem horen zingen onder de douche dan smelt ons hart en zijn we super blij.” 

“Wij voelen dagelijks de pijn van Duchenne, die steeds meer de regie van Finns lichaam overneemt.”

- Femke, moeder van Finn - 


Finn is een positieve jongen, die ondanks alle tegenslag heel positief in het leven staat.

"Door Duchenne kan ik niet meer voetballen en fietsen, want ik zit in een rolstoel. Maar ik heb veel plezier met m'n game vriendjes, speel keyboard en sport iedere zaterdag in het park met mijn rolstoel. Ik kijk vooral naar wat ik wel kan en niet naar wat ik niet meer kan."

"Als ik nou wel gezonde benen had, dan kon ik gewoon voetballen met mijn broertje Sem."

- Finn -
Finn jongen met Duchenne Finn jongen met Duchenne
Achter het gezin van Finn staat een heel team. Eelko van Team Finnspiration vindt het waardevol dat het team door hun deelname het gezin kan steunen.

"Meedoen aan Duchenne Heroes is fantastisch! We kunnen lekker sporten in een prachtig landschap én tegelijk halen we met het team geld op voor onderzoek naar deze verschrikkelijke ziekte. Mooier kan het niet!"

"Er is nog geen medicijn voor Duchenne en dat moet er een keer gaan komen. De goede onderzoeken die lopen, moeten gefinancierd blijven. Dat motiveert mij om mee te blijven doen!"

- Eelko, Team Finnspiration -

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen