Voorinschrijving
2019

Bereid je voor

Voor Duchenne Heroes is een goede conditie en mountainbiketechniek vereist. Maar ook voor beginnende bikers is de finish haalbaar. Stel van te voren een goed trainingsplan op, train regelmatig en luister goed naar je lichaam. Hoe beter de voorbereiding, hoe meer je straks kunt genieten! Wil je meer informatie, neem contact op met de organisatie via info@duchenneheroes.nl of bel naar 088-3665460.

Trainen met een doel

Voor je begint met trainen stel je een trainingsschema op. Hoe je dit doet, lees je in de ‘toolkit training’ die je per mail ontvangt. In de beginfase trainen de meeste Heroes zo’n twee keer per week. Voer de intensiteit langzaam op en train ook eens in de bergen. Zo ben je beter voorbereid op de zwaarste tracks in september.

Clinics en trainingsweekenden
Als deelnemer van Duchenne Heroes krijg je mogelijkheid bijzondere clinics mee te fietsen. Professionele mountainbikers (onze ambassadeurs) leren jou de beste trucs en technieken. Daarnaast organiseert Duchenne Heroes in juni en/of juli één of twee trainingsweekenden. Kosten voor de extra trainingsweekenden betaal je apart en zijn niet inbegrepen bij het inschrijfgeld.

Sportmedisch Advies
Een sportmedische keuring heeft een preventief karakter en zorgt ervoor dat je veilig en verantwoord met het sporten start. Na de keuring krijg je een uitgebreid onderzoeksrapport, waarin de resultaten beschreven staan. Voor deelname aan Duchenne Heroes is een keuring niet nodig. Echter kan het wel handig zijn om gerichter te kunnen trainen. Een sportmedisch advies (SMA) geeft antwoord op vragen over onder andere blessurepreventie, conditieniveau en je maximale hartfrequentie.

Technische ondersteuning

Zowel tijdens Duchenne Heroes als in de voorbereiding is het mogelijk gebruik te maken van de diensten van onze partner Service Course. Wil jij met hen in contact komen? Suur de organisatie van Duchenne Heroes een mail, wij sturen jou dan door.

Goed materiaal is cruciaal. Wil je advies over jouw (aan te schaffen) mountainbike? Neem contact op met de organisastie van Duchenne Heroes.

Sponsorwerving

Iedere deelnemer aan Duchenne Heroes brengt 2.500 euro sponsorgeld mee. Het grootste deel van dit geld is bestemd voor onderzoek naar medicijnen en behandelingen voor kinderen met Duchenne Spierdystrofie.

Ook jij kunt het!
Geen ervaring met sponsorwerving? Geen zorgen. Vele Heroes voor jou ook niet! De meeste deelnemers bereiken het minimale sponsorbedrag al met 25 sponsors of minder. Bovendien haalt een gemiddelde deelnemer in de regel 3500 euro op. Wees creatief en zet je in, het is echt te doen! Uiteraard staat Duchenne Heroes voor je klaar mocht je extra hulp nodig hebben. Wil je alle tips lezen, klik dan hier.

Overnachten op campings

De hele week wordt er goed voor jou gezorgd. Vrijwillige koks bereiden elke avond een smakelijke warme maaltijd, gericht op de inspanning die jij gedurende de week levert. Ook het ontbijt bestaat uit allerlei verschillende producten. Je smeert zelf je lunch voor overdag. De checkpointbemanning neemt de lunchpakketten mee waar ook soep, sportdrank en fruit voor je klaar staat.

Overnachting & vervoer
Iedereen reist op eigen gelegenheid naar de startlocatie (zaterdag 15 september) en vanaf de finish in Noord-Brabant weer naar huis (zaterdag 22 september).

Slapen doe je op verschillende campings op de route, in een tent, camper of caravan. Een camper of soortgelijk vervoersmiddel moet met een rijbewijs B te besturen zijn en mag maximaal tussen de 6.50 en 6.90m lang zijn. Omdat we elke dag op een nieuwe camping overnachten, moeten ook de meegebrachte campers en caravans verplaatst worden. Als je deelneemt in een team van vier of meer personen is het gewenst een begeleider mee te nemen die dit voor jullie regelt. Voor individuele deelnemers vervoert de organisatie tenten en slaap-spullen van camping naar camping.

Informatiebijeenkomsten

In aanloop naar Duchenne Heroes 2018 worden er door het hele land informatiebijeenkomsten georganiseerd. Twijfel jij over deelname of wil je meer weten over wat er bij deelname komt kijken? Kom dan naar een informatiebijeenkomst.

Bijeenkomst in jouw buurt?
Wil jij graag een bijeenkomst bij jou in de regio? Neem gerust contact op via 088-3665460 of info@duchenneheroes.nl.

Deelnemersbijeenkomsten
Voor de deelnemers aan Duchenne Heroes worden er twee bijeenkomsten voorafgaand aan het evenement gepland. Het is belangrijk voor deelnemers, begeleiders en vrijwilligers om bij beide bijeenkomsten aanwezig te zijn. De data worden begin 2018 gecommuniceerd.

Begeleiding onderweg

Elk team mag per vier teamleden één eigen begeleider meenemen, dit is niet verplicht. De begeleider verzorgt het team tijdens de tocht. Hij of zij kan zich niet ook als vrijwilliger inschrijven. Begeleiders hoeven geen sponsorgeld mee te brengen, al is dit uiteraard wel gewenst! Dankzij hen kunnen de bikers zich volledig concentreren op het fietsen.

Inschrijfkosten
Omdat begeleiders gebruikmaken van de meeste voorzieningen in het kamp, zoals de maaltijden en overnachtingen, betalen zij inschrijfgeld: 325 euro per persoon.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen