Ontdek de
prachtige tracks

7 of 3 etappes 5 landen  490 km  10.000 hm

Route MTB 70 km - Duchenne Heroes 2021


Duchenne Heroes biedt je in 2021 meer opties dan ooit! Of je nu de mooie 3Days Vosges, de technische 3Days Ardennes of de volle 7Days fietst: het wordt een té gekke week offroad fietsen! Naast de dagelijkse 70 KM of 100 KM keuze, kies jij ook tussen de technische MTB-tracks of iets gemakkelijkere gravel-tracks. Kortom: er is altijd een route voor jouw niveau!

Hier start Duchenne Heroes 3Days Vosges

Track 1

Neufgrange  Neufgrange

De eerste etappe van Duchenne Heroes is een ronde door de middelhoge bergketen Noordelijke Vogezen. Met 1000 hoogtemeters en niet al te technische brede trails een relatief rustige start van Duchenne Heroes.

Bekijk op Komoot

Track 2

Neufgrange Losheim am See

De tweede etappe van Duchenne Heroes gaat van de Noordelijke Vogezen in Frankrijk naar Saarland in Duitsland. Een grillig parcours met een kleine 1500 hoogtemeters en 85 kilometer is het een van de zwaarste dagen. Door de meren en wijnranken komt het gebied wel gemoedelijk over.

Track 3

Losheim am See  Echternacherbruck

De derde etappe begint in het gezellige Saarland en loopt langs Klein Zwitserland in Luxemburg. Watervallen en zandsteenformaties doen denken aan de grote broer Zwitserland. Dit is de koninginnenrit met 1700 hoogtemeters en meer dan 85 kilometers; pittige dag dus!

Bekijk op Komoot

Deze dag is exclusief voor 7Days Heroes

Track 4

Echternacherbruck Esch-sur-Sure

De vierde etappe trekt door het noordelijke deel van Klein Zwitserland naar het midden van Luxemburg, grotendeels langs de Sûre. Met 1600 hoogtemeters en 72 kilometer is deze dag opnieuw zwaar te noemen.

Bekijk op Komoot

Hier start Duchenne Heroes 3Days Ardennes

Track 5

Esch-sur-Sure La Roche

Met de vijfde etappe komen we in het gebied waar Duchenne Heroes meer dan 15 jaar geleden zijn oorsprong vond. Toen startten we in Wiltz en volgden we de beroemde mountainbikeroutes bij Houffalize en La Roche en Ardenne. Zie deze etappe als een eerbetoon aan de eerste editie van Duchenne Heroes. Met ruim 1300 hoogtemeters, 84 kilometers en lastige singeltracks is dit een behoorlijk zware dag.

Bekijk op Komoot

Track 6

La Roche Spa

De zesde etappe gaat door het hart van de Hoge Ardennen en via het hoogste punt Baraque Fraiture naar het toeristische meer van Coo om uiteindelijk te finishen bij Spa. Opnieuw een zware etappe met typische Ardennen mountainbike tracks en bijna 1500 hoogtemeters. De teller staat aan het einde van de dag op 70 kilometer.

Track 7

Spa Drielandenpunt

Voor het eerst in 15 jaar finishen we met Duchenne Heroes op het Drielandenpunt in Vaals! Ondanks het relatief lage aantal hoogtemeters van 1000 en ¨maar¨ 67 kilometers, is het de zwaarste laatste dag in de historie van Duchenne Heroes. De route gaat langs Lac de la Gileppe en dwars door de Hoge Venen, met als hoogtepunt de beklimming naar het finishfeest op het Drielandenpunt!

Bekijk op Komoot

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen