We ride for... Noud
Je doet het voor jongens als Noud


Noud is 8 jaar. Toen hij 3.5 jaar was werd de diagnose Duchenne gesteld. Dat was een enorme klap voor het gezin. Zijn moeder Rianne fietst dit jaar voor de tweede keer Duchenne Heroes. Zij wil haar gezonde spieren inzetten voor haar dappere zoon Noud en alle andere kinderen met Duchenne die dit helaas zelf niet kunnen.


“Je leert er een weg in te vinden, het is wel een weg van vallen en opstaan. Telkens kleine stukjes inleveren die hij niet meer kan. En dat is heel verdrietig.”

- Rianne, moeder van Noud- 
Als je Duchenne hebt zijn, rond je 12e je benen te zwak om te lopen. Dan volgen je armen en rond je 20e is beademing nodig. Ook je hartspier wordt steeds zwakker, waardoor Duchenne uiteindelijk een fatale ziekte is. Het sponsorgeld van Duchenne Heroes is voor Duchenne Parent Project. Zij financieren hiermee onderzoek naar hulpmiddelen en medicijnen voor een beter en langer leven met Duchenne. 
Rianne weet dat Duchenne een steeds grotere rol in het leven van hun gezin zal gaan spelen. “Als je te horen krijgt dat je kind Duchenne heeft, dan zakt de grond onder je voeten vandaan. Je kan het niet geloven! Je leert er een weg in te vinden, maar het is een weg van vallen en opstaan.” 

Rianne gaat in september 2022 de gravel uitdaging aan. Een beetje spannend vindt zij dat wel. Ter voorbereiding traint zij zowel op de weg als in het bos op de mountainbikeroutes.

“Ik fiets voor team Noudtainbikers. We zoeken nog teamgenoten! Heb je zin om het gravelavontuur met ons aan te gaan, aarzel niet en schrijf je in!”

- Rianne, moeder van Noud -

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen