We ride for... Duchenne
Ik fiets voor alle kinderen met Duchenne


Maurice fietst dit jaar met Team Yonah voor de 5e keer de 7Days. De combinatie van een sportieve uitdaging en iets voor een ander kunnen betekenen, maakt dat hij met veel passie zijn gezonde spieren inzet voor Duchenne Parent Project.

“Duchenne Heroes is een lekker sportief evenement. Het eerste jaar was pittig, maar ik heb inmiddels geleerd om mijn krachten te verdelen over de hele week. Fietsers van elk niveau kunnen genieten van de prachtige routes en tot de limiet gaan als ze dat willen.”

- Maurice, deelnemer Duchenne Heroes - 
Duchenne is nu nog ongeneeslijk, de spierafbraak is niet te stoppen. De tijd dringt dus voor iedere patiënt. Vroegere diagnose, nu gemiddeld nog in het vijfde levensjaar, en meer kennis over de zorg verlengt en verbetert de kwaliteit van de levens van mensen met Duchenne. Financiering van onderzoek, het verbeteren van de zorg en het initiëren en sponsoren van ontwikkeling van hulpmiddelen voor Duchenne patiënten is dus hard nodig. 
“Een goede voorbereiding is belangrijk, omdat het spierblessures voorkomt. Verder helpt het om in de zomer een aantal dagen achter elkaar langere ritten te maken en op een hoger tempo te trainen. In de week van Duchenne Heroes fietsen wij wel relaxed om te kunnen genieten van de vette tracks, de mooie omgeving en de goede sfeer.”

“Dit jaar heeft de organisatie weer een schitterende nieuwe route gemaakt. In elke etappe zitten zowel hoogtemeters als prachtige natuurgebieden. Het belooft een mooie uitdaging te worden!”

- Maurice, deelnemer Duchenne Heroes -

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen