Foto Lizanne Scheurs, meisje met Duchenne Foto Lizanne Scheurs, meisje met Duchenne
We ride for... Lizanne
Je doet het ook voor meisjes als Lizanne

Als je met Duchenne Spierdystrofie wordt geboren, breken je spieren langzaam af. De ziekte komt bijna alleen voor bij jongens, maar er worden ook meisjes geboren met Duchenne. Lizanne is helaas één van die meisjes. Haar vader, broers, oom en tante fietsen in 2021 weer mee met Duchenne Heroes. 

“Ik vraag me vaak af, waarom ik? Maar aan de andere kant heb ik ook geluk, want de spierafbraak gaat bij meisjes minder snel dan bij jongens. Ik kan nog lopen en ik studeer met veel plezier aan de Raversbourne University in London.”

- Lizanne (20 jaar) - 
Duchenne is nu nog ongeneeslijk, de spierafbraak is niet te stoppen. Maar er zijn ook lichtpuntjes. Door middel van onderzoek en verbeterde behandeling neemt de levensverwachting toe. Lizanne laat zich dan ook niet kisten!
"Duchenne Heroes is één grote familie, die er alles aan doet om Duchenne de wereld uit te trappen. Fietsers, begeleiders, vrijwilligers en mensen met Duchenne zetten zich samen met veel passie in. Het is een week die je niet wilt missen!"


"Het is voor mij emotioneel om tijdens het evenement Duchenne kinderen te zien die helemaal niet meer kunnen lopen. Maar toch is het erg leuk om aanwezig te zijn, want iedereen staat open voor contact en er hangt de hele week een super gezellige sfeer."

- Lizanne (20 jaar) -

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen