We work for... Duchenne
Ik zet me in voor alle kinderen met Duchenne


Zonder vrijwilligers geen Duchenne Heroes! Cindy is al 9 jaar als vrijwilliger van het massageteam actief voor gezinnen die dagelijks met de ziekte Duchenne te maken hebben. 

“Ik zorg er samen met het massageteam voor dat de gezonde spieren van de fietsers hun werk kunnen doen. Tijdens en na de ritten behandelen wij de vermoeide benen, zodat iedere Hero uiteindelijk de finish over komt! Soms komt daar ook wat mentale coaching bij kijken.”

- Cindy, masseuse Duchenne Heroes - 
In Nederland lijden tussen de 500 en 1.000 mensen aan Duchenne Spierdystrofie. Door afbraak van de spieren belanden kinderen met Duchenne rond hun 10e in een rolstoel. Rond hun 20e krijgen zij ademhalingsondersteuning. Duchenners worden gemiddeld niet ouder dan 30 jaar. 
“Toen ik de tweede keer meeging, zag ik hoe snel kinderen met Duchenne fysiek achteruit kunnen gaan. Eén jongen werd mijn tweede jaar in een driewieler rondgereden, terwijl ik hem het jaar ervoor nog zag wandelen. Een andere jongen zat binnen een jaar ineens definitief in een rolstoel. De keuze om als vrijwilliger mee te blijven gaan was toen snel gemaakt.” 

“De sfeer van het evenement is zó bijzonder. Het voelt als mijn familie met wie ik jaarlijks een week gezellig op pad ga. Je ziet iedereen genieten van de onderlinge saamhorigheid. Elk jaar kijk ik er weer enorm naar uit!”

- Cindy, masseuse Duchenne Heroes -

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen