We ride for... Bram
Je doet het voor jongens als Bram


Team Wheelers4Bram bestaat dit jaar uit 16 fietsers en 2 begeleiders. Na 3 keer als 3Days deelnemer mee te hebben gedaan, doet Anouck dit jaar voor het eerst mee als begeleider. Zij zet zich in voor Bram, die op 19 jarige leeftijd zijn opleiding Audiovisueel Vormgever aan het afronden is.

“Het is onmogelijk om niet geraakt te worden, als je wordt geconfronteerd met de verwoestende gevolgen van Duchenne. Bram geeft Duchenne voor ons een gezicht.”

- Anouck, begeleider Team Wheelers4Bram - 
Duchenne veroorzaakt stijfheid van de gewrichten en tast de spieren aan die nodig zijn voor de ademhaling en het pompen van het hart. De snelheid waarmee het verval intreedt verschilt van persoon tot persoon, maar voor elke patiënt geldt dat deze ziekte uiteindelijk fataal is, zolang er nog geen medicijn is.
“Als deelnemer heb ik ervaren hoe waardevol vrijwilligers en begeleiders zijn voor de fietsers. Ze kunnen echt niet zonder. Diep respect voor de hoeveelheid werk die zij telkens weer verstouwen en dat met een stevige lach op het gezicht. De week wordt echt niet alleen gemaakt door de fietsers, maar is fantastisch teamwork door alle betrokkenen.”

“Duchenne Heroes heeft door de saamhorigheid van de groep iets magisch, waar je niet immuun voor kan zijn. Ik wilde na het fietsen van drie edities betrokken blijven. De keuze om mee te gaan als begeleider was dan ook snel gemaakt. Ik kijk er naar uit om nu op deze manier een bijdrage te kunnen leveren.”

- Anouck, begeleider Team Wheelers4Bram -

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen