André Hemmer

1. Wie ben jij? 
Ik ben André Hemmer, ik ben getrouwd met Jolanda en we hebben 2 dochters en 1 zoon; Daniëlle (26), Manon (23) en Erwin (20). Onze zoon Erwin heeft de spierziekte Duchenne. Ik ga dit jaar voor de 10e keer mee als vrijwilliger om GPS-ondersteuning te geven aan de bikers.

2. Hoe ben je in aanraking gekomen met Duchenne Heroes?

Wij werden in 2008 benaderd door het Duchenne Parent Project (DPP) met de vraag of er een Duchenne Heroes team bij ons thuis langs mocht komen om van ons te horen wat Duchenne inhoudt. Twee broers uit het team werkten toevallig bij het bouwbedrijf dat bij ons de woningaanpassing voor Erwin had gedaan. Wij hebben het team uiteindelijk onthaald op de finish dag van Duchenne Heroes, een erg bijzonder moment.

3. Wat is jouw motivatie om dit jaar al voor de tiende keer mee te gaan als vrijwilliger met Duchenne Heroes?

In 2009 waren wij in Luxemburg op vakantie toen we een man in een Duchenne Heroes shirt zagen lopen. Onze dochters konden het goed vinden en wij hebben hem daarna als verrassing binnengehaald in Nijmegen. Na deze emotionele finishdag in 2009 was ik zo onder de indruk van Duchenne Heroes, dat ik er meer bij betrokken wilde zijn.

Na mijn enthousiaste verhalen op het werk, was er een collega die in 2010 de tocht wilde fietsen. 
Dus na zijn inschrijving heb ik mij als begeleider en vrijwilliger ingeschreven. Ik werd gevraagd voor GPS-ondersteuning i.v.m. mijn ICT-achtergrond. Alleen wist ik helemaal niets van GPS. Het begon voor mij als een heel spannende gebeurtenis, maar de hoeveelheid positieve energie die ik in deze week binnen kreeg was echt overweldigend. Erwin zag het aan me en zei: “Pap wij gaan samen die meiden (zijn moeder en 2 zussen) positieve energie geven!”. Een jongen van 12 tegen zijn vader van 50. Wow! Sinds dat moment heb ik met Erwin een heel speciale band. Hij is namelijk altijd de positiviteit zelve.

In de loop der jaren heb ik ervaren hoe sterk en bijzonder de band is tussen alle Duchenne Heroes mensen, zoals de bikers, de vrijwilligers en de mensen van Emolife. Duchenne Heroes heeft mijn leven veranderd en is ook mijn allergrootste passie. Niet meegaan is voor mij geen optie. 

4. Is er nog iets wat je aan anderen mee zou willen geven? 

Ik wil alle mountainbikers die dit lezen het volgende meegeven: “Schrijf je in voor Duchenne Heroes en beleef dit uitdagende en mooie evenement zelf”. Want je gaat deze week in met de gedachte van het fietsen van een uitdagende mountainbike tocht, maar je verlaat diezelfde week met het gevoel van “Wow, wat was dit een mooie week met al deze geweldige mensen, die allemaal hetzelfde doel hebben!¨

Vraag hier de informatiebrochure aan! Of schrijf je direct in!
15-04-2019

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen